nieuws

Antirimpelcrème op asfalt snelwegen

infra

Antirimpelcrème op asfalt snelwegen

Antirimpelcrème voor asfalt werkt. CT-nanoscans en rafelingstesten bewijzen dat zoab met de zogenoemde LVO-middelen drie tot vijf jaar langer mee gaat.

Nog dit jaar gaat Rijkswaterstaat breed smeren op de snelwegen, maar nog niet overal. Implementatiemanager Aad van den Burg en projectleider Peter The van het Corporate Innovatie Programma van Rijkswaterstaat zijn enthousiast over de verjongingskuur die zoab kan ondergaan. Het streven is nog dit jaar tussen de 20 en 60 kilometer op verschillende snelwegen met het goedje te besproeien.

De vorstperiode in de winter van 2009/2010 waarbij 488 kilometer asfalt beschadigde, bracht het onderzoek in een stroomversnelling. Kort daarna volgden de proefvlakken van enkele honderden meters op de A6 Emmeloord, A50 Terlet, A73, A1, A30 en N50 bij Kampen.

Reageer op dit artikel