nieuws

Alleen uitgeklede variant A27 haalbaar

infra

Alleen uitgeklede variant A27 haalbaar

Minder geld is beschikbaar voor de aanpak van het verkeersknooppunt A27 Lunetten-Hooipolder. Minister Schultz (infrastructuur) heeft niet 740 miljoen euro, maar slechts 695 miljoen euro te spenderen aan de verbetering van de infrastructuur.

Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. Het gevolg is dat slechts één variant, namelijk de meest uitgeklede variant, binnen het taakstellend budget valt. Hierbij worden 2×3 rijstroken afgewisseld met 2×4 rijstroken, onder meer tussen Scheiwijk en Werkendam. Het parlement wil graag dat de minister knooppunt Hooipolder meeneemt en heeft daar eerder een motie voor ingediend. Schultz belooft nu haar best te zullen doen. Maar ze heeft eerder ook gewaarschuwd geen geld voor een volledige reconstructie te hebben van het knooppunt. Ze belooft echter al het geld dat eventueel vrijvalt uit risicoreserveringen hiervoor in te zetten.

Reageer op dit artikel