nieuws

Wegenbouwer Limburg dacht winstgevend te zijn

infra

Wegenbouwer Limburg dacht winstgevend te zijn

De failliete wegenbouwer Limburg investeerde begin dit jaar nog 100.000 euro in onder meer een nieuwe vrachtwagen. Daarbij ging het bedrijf er ten onrechte van uit winst te hebben gemaakt.

Helaas bleek de werkelijkheid anders. Waar de interne controller een winst schreef van 125.000 euro, ontdekte externe controller Koenen en Co. een verlies maar van liefst 250.000 euro. “De investering bleek anders gezegd een foute beslissing”, zegt curator Michel Rompelberg. “De gedane investeringen op basis van de vermeende winst bleken ineens onverantwoord. Er had juist bezuinigd moeten worden.” Als gevolg daarvan ontstond een tekort aan werkkapitaal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels