nieuws

Viaduct Utrecht: badding gekanteld

infra

Viaduct Utrecht: badding gekanteld

Het kantelen van een badding op een rij stempels langs de wand blijkt de oorzaak van de verzakking van het viaduct in aanbouw over de Bleekstraat in Utrecht, vorige week vrijdagochtend.

Het ging gepaard met een harde knal en op twee plaatsen liep verse betonmortel op de straat. Volgens woordvoerder Marianne Hoogendoorn van hoofdaannemer Strukton is de ondersteuning gekanteld en zijn enkele liggers daardoor zo’n 10 centimeter gezakt. Vrijdag sprak een woordvoerder van Prorail over een verschuiving van een ligger. Het natte beton op de weg is meteen opgeruimd, maar het beton op de liggers is verhard en wordt gesloopt.

De liggers zijn tijdelijk ondersteund met balken op zwaartransportwagens. Ze worden opgevijzeld en het beton wordt opnieuw gestort. De Inspectie Leefmilieu en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu doet enigszins onderzoek naar het voorval. “We hebben direct opheldering gevraagd over de spoorveiligheid, die bleek niet in het geding. We gaan nu bij Prorail een toelichting vragen hoe zij toezicht hielden”, aldus voorlichter Anne van der Vliet van de ILT.

Het is niet ongebruikelijk dat beton wordt gestort op liggers boven een weg die op dat moment niet is afgesloten voor het verkeer. De uitvoerende aannemer is Colijn, een dochterbedrijf van Strukton.

Reageer op dit artikel