nieuws

Sluisdeuren gemaakt van glasvezelversterkt polyester

infra

Sluisdeuren gemaakt van glasvezelversterkt polyester

Een sluis in Emmen is sinds gisteren uitgerust met sluisdeuren van glasvezelversterkt polyester. De deuren hebben hetzelfde soortelijk gewicht als water en kunnen met een licht bewegingswerk worden geopend en gesloten.

De vier deuren zijn gisteren met een 60 tons kraan op hun plek gehangen. Een veel kleinere kraan had volgens directeur Jan Peeters van producent FiberCore volstaan, maar deze stond al op het werk. Hij moest nog een stukje rijden met de 2 ton zware deuren in de kettingen, zodat wat overcapaciteit goed uitkwam.

Het eigenlijke inhangen vergde niet meer dan tien minuten per deur. De sluis is namelijk nieuw gebouwd en staat nog droog. Eenmaal op hun plek bleken de deuren met de hand door één man te openen en te sluiten. Dat kwam handig uit tijdens controle van de passing.

Reageer op dit artikel