nieuws

Omstreden brug krijgt vorm ondanks protest

infra Premium

Omstreden brug krijgt vorm ondanks protest

Ondanks protest van omwonenden en vertraging bij de uitvoering, gaat de bouw van de Waldschloessenbrug bij Dresden gestaag door.

Over een nieuwe verbinding over de Elbe, in de stad in het Oosten van Duitsland, werd al decennia gesproken voordat het stadsbestuur begin deze eeuw een knoop doorhakte. Hoewel veel inwoners van Dresden hoopten op een tunnel werd toch besloten tot de bouw van een brug. Daardoor verloor de stad werelderfgoedstatus van de Unesco.

Na de start van de bouw in 2007 ketenden betogers zich op de bouwplaats vast en voerden sabottage-acties uit. Ook zorgde de ontdekking van een beverburcht tijdelijk voor oponthoud. Maar nu lijkt het einde van de lijdensweg in zicht te komen. De brug, waarvan de bouwkosten inmiddels zijn opgelopen tot ruim 180 miljoen euro, kan volgend voorjaar in gebruik worden genomen. In totaal is de Waldschloessenbrug 635 meter lang.

Bekijk de fotogalerij van de Waldschloessenbrug bij Dresden

Reageer op dit artikel