nieuws

Inpakverbod voor vervuilde bouwstoffen

infra

Inpakverbod voor vervuilde bouwstoffen

Het inpakken van vervuilde bouwstoffen mag vanaf 2020 niet meer. Dat zeggen meerdere bronnen tegen Dagblad Cobouw.

Staatssecretaris Joop Atsma (milieu) ondertekent de ‘Green Deal’ woensdag met de afvalsector. Met het verbod komt een eind aan een tijdperk van 25 jaar, waarin aannemers zogenoemde IBC-bouwstoffen mogen inpakken, beheren en controleren. Het gaat om afvalproducten die in de bodem kunnen uitlogen, zoals bodemas, vervuilde grond, vliegassen, gebroken koperslakkeien en bepaalde granulaten.

Vooral in de wegenbouw vinden deze stoffen eenvoudig hun weg als alternatief van zand of andere ophoogmaterialen. IBC-bouwstoffen zijn relatief goedkoop. De producenten geven opdrachtgevers of aannemers zelfs geld toe om het restproduct te begraven in kunststof folies.

Reageer op dit artikel