nieuws

Elverding hekelt Raad van State

infra Premium

Elverding hekelt Raad van State

De procedure rond de A2 in Maastricht had een half jaar sneller gekund als de Raad van State zich had gehouden aan de maximale periode om tot een uitspraak te komen. De bouw van de A2-tunnel valt immers onder de crisis- en herstelwet.

at zei Peter Elverding donderdag tijdens een symposium in Maastricht over de publiekrechtelijke procedures voor de A2 in de Limburgse hoofdstad. Wettelijk is bepaald dat de Raad van State bij dit soort projecten binnen een half jaar uitspraak moet doen in beroepsprocedures. De Raad nam echter een jaar de tijd. Elverding: “Het is onbegrijpelijk dat de Raad van State er bijna een jaar over doet om procedures te toetsen. Dat is te lang en in strijd met de wet. Je zou de Raad van State daarop mogen aanspreken. Men heeft de status van onaantastbaarheid. Dat is onjuist als dit maatschappelijk tot te hoge kosten leidt.”

Reageer op dit artikel