nieuws

Een zinkstuk met wiepen

infra

Een zinkstuk met wiepen

De schroef van de containerschepen die straks aanmeren op Maasvlakte 2 veroorzaken lokaal zo’n waterstroom, dat zonder speciale maatregelen de bodem voor de kade zou wegspoelen.

Een zinkstuk afgestort met breuksteen en colloidaal beton moet dat voorkomen. Al zeker zestig jaar maken ze zinkstukken. De handel in en het werken met griendhout is bij Van Aalsburg van vader op zoon overgegaan en inmiddels runt de derde generatie het bedrijf. Ze houden de grienden bij langs de grote rivieren en in de Biesbosch en verwerken het wilgenhout dat daarbij vrijkomt in schuttingen, beschoeiingen en zinkstukken.

Deze maanden zijn ze op Maasvlakte 2 in de weer. Op het uiterste puntje van de RWG-kade hebben ze tijdelijk een werkplaats of zate ingericht: een mooie vlakke oever waarop de griendwerkers hun arbeidsintensieve knoop- en vlechtwerk uitvoeren.

Reageer op dit artikel