nieuws

Constructiefouten veroorzaakten ongeluk sluis bij Eefde

infra Premium

Constructiefouten veroorzaakten ongeluk sluis bij Eefde

Ernstige constructiefouten veroorzaakten het neervallen van de sluisdeur in het benedenhoofd van de sluis bij Eefde.

De draadstang waarmee de hefdeur aan de noordzijde was bevestigd aan het bewegingsmechanisme brak. Onderzoek van TNO leert dat de stang ernstige vermoeiingsscheuren vertoonde. De draadstang verbindt de scharnierende evenaar met de kabels en kettingen van het loopwerk, en vertoonde over circa 80 procent een vermoeiingsscheur. In 2003 was de constructie volledig vernieuwd. TNO vindt dat er fouten zijn gemaakt in de constructieve berekeningen en het constructieve ontwerp. De draadstang bezweek al na acht jaar, hoewel voor de levensduur dertig jaar staat.

Reageer op dit artikel