nieuws

Breda bouwt royaal

infra

Breda bouwt royaal

Ballast Nedam en Hurks bouwen het nieuwe hsl-station van Breda. Volgens de gemeente Breda is het project het grootste in de historie van de stad.

De aannemers kregen vorige week te horen dat het project definitief aan hen gegund is. Ballast Nedam en Hurks zijn vervolgens gisteren begonnen met de voorbereidingen. In mei gaan de eerste palen de grond in. “Tussen nu en dik drie jaar wordt het station compleet afgebroken en weer opgebouwd. Dat vraagt om een uitgekiende logistieke bouwplanning”, zegt Sonja van der Graaf van ProRail Regio-Zuid.

Projectorganisatie Breda Centraal, waar de spoorbeheerder onderdeel van is, ontving van vijf aannemers aanbiedingen voor de bouw van het nieuwe station. Ballast Nedam/Hurks kwam als economisch meest voordelige uit de bus. Komende vrijdag, bijna een half jaar na de voorlopige gunning, zal het contract ondertekend worden.

Reageer op dit artikel