nieuws

Bouwend Nederland wil foto’s van gaten in de weg

infra

Bouwend Nederland wil foto’s van gaten in de weg

Rafelt het asfalt, neem er dan een foto van en stuur deze naar een speciaal meldpunt. Dat betoogt Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland.

“Het gat in de begroting van gemeenten en provincies, mag niet het gat in de weg worden”, claxonneert hij richting wethouders. Komt u ook steeds vaker gerafeld wegdek tegen? Vertoont de stadstunnel meer scheurtjes dan weleer? Valt het u op dat de lokale ophaalbrug met regelmaat weigert dicht te gaan? Bouwend Nederland vroeg het aan de doorsnee automobilist. Wat blijkt? Ongeveer 60 procent klaagt over de kwaliteit van regionale en lokale wegen. Bijna 90 procent voegt er aan toe dat een wethouder of gedeputeerde niet mag bezuinigen op onderhoud van asfalt.

Brinkman (rijdt zelfs het liefst in een Mercedes) is er klaar mee en trekt aan de bel. “Ik roep alle automobilisten op om te melden waar onderhoud en of verbetering van de doorstroming dringend gewenst zijn,” laat de voorzitter weten. Bouwend Nederland start een campagne op face-book en verwijst bovendien naar de bestaande website ‘Verbeterdebuurt’. Wat er met een klacht gebeurt? Alle meldingen komen terecht bij de desbetreffende gemeente.

Lees meer over de website Verbeterdebuurt

Reageer op dit artikel