nieuws

Betuweroute nog steeds verliespost

infra

Betuweroute nog steeds verliespost

De Betuweroute is nog steeds niet winstgevend. Dit blijkt uit de jaarcijfers van exploitant Keyrail.

Via de goederenspoorlijn reden vorig jaar 23.000 treinen. Dat is 30 procent meer dan in 2010, schrijft Keyrail in het jaarverslag. Daarmee is de lijn nog steeds verliesgevend. Ook lijkt het er niet op dat de groei zich dit jaar gaat voortzetten. Keyrail verwacht juist dat dit jaar moeilijk zal worden gezien de economische recessie. De exploitant probeert nu wel naarstig nieuwe markten aan te boren, iets dat vorig jaar tot groei heeft geleid. Nieuwe vervoerders dienden zich toen aan. Daarbij ging het vooral om transport van onder meer bulk, biodiesel en afval. Een heus ‘aanvalsplan’ moet nu de groei brengen.

Reageer op dit artikel