nieuws

Bentonietlek bij Noord-Zuidlijn

infra

Bentonietlek bij Noord-Zuidlijn

Op het Weteringcircuit in Amsterdam is vanmorgen bentoniet naar boven gekomen van boormachine Molly van de Noord-Zuidlijn.

De ‘blow-out’ veroorzaakte een modderplas op straat, waardoor het tramverkeer tijdelijk gestremd was. Molly stond de afgelopen maanden geparkeerd in een soort dichtblok voor station Vijzelgracht, dat nog niet ver genoeg af was om de boor te kunnen ontvangen. Vorige week is de machine uit slaapstand gehaald waarna hij woensdag begon met knagen aan de diepwand van het station.

De bentoniet is via een grillige weg door de bodem ruim achter de boor naar boven gekomen. Nadat de bentonietdruk werd verlaagd kon Molly door met boren. Aannemer Saturn gaat het ontstane gat vanmiddag dichten.

Reageer op dit artikel