nieuws

Award voor onderzoek arseenverwijdering

infra

David Moed, onderzoeker aan de TU Delft, heeft de eerste prijs gewonnen van de UfD-Strukton MasterAwards. Moed heeft onderzoek gedaan naar de toepassing van een methode, Subsurface Arsenic Removal (SAR), om door middel van water en zuurstof arseen uit grondwater te verwijderen. Bij deze methode oxideert het in het grondwater aanwezige ijzer, dat vervolgens het […]

David Moed, onderzoeker aan de TU Delft, heeft de eerste prijs gewonnen van de UfD-Strukton MasterAwards. Moed heeft onderzoek gedaan naar de toepassing van een methode, Subsurface Arsenic Removal (SAR), om door middel van water en zuurstof arseen uit grondwater te verwijderen. Bij deze methode oxideert het in het grondwater aanwezige ijzer, dat vervolgens het arseen afvangt door middel van adsorptie, een scheidingsmethode op molecuul-niveau. Het onderzoek van Moed, die een cheque van 5000 euro kreeg uitgereikt, is specifiek gericht op een duurzame en goedkope methode voor de drinkwatervoorziening in ontwikkelingslanden.

De tweede prijs ging naar Eefje van der Werf. Zij deed onderzoek naar de meest optimale methode om huurders over de streep te krijgen bij renovatie van hun woningen.

Bart van Lakwijk behaalde de derde prijs met zijn studie naar een oplossing voor de parkeerproblematiek in Chicago.

Met de UfD-Strukton Masterawards (UfD staat voor Universiteitsfonds Delft) willen beide initiatiefnemers “studenten stimuleren verder te denken bij het aanpakken van maatschappelijke knelpunten en met toekomstbestendige bouw- en infra-oplossingen te komen.”

Reageer op dit artikel