nieuws

Taludbekleding vast op geotextiel

infra

Taludbekleding vast op geotextiel

Altena Groep uit ’t Harde toonde op de Infra Relatiedagen in de Evenementenhal in Hardenberg twee nieuwe toepassingen van de betonnen Rona verbandblokkenplaten.

Voor het bekleden van steile taluds is het mogelijk de platen met hars op het onderliggende geluste geotextiel te bevestigen. De hechting is zo goed dat de blokken aan het geotextiel blijven hangen en niet losgetrokken kunnen worden.

Een andere toepassing van de Rona verbandblokken zijn de drainbermverbandblokkenplaten. Ze worden vervaardigd van zeer open beton. In combinatie met de juiste ondergrond worden de afvalstoffen van het wegverkeer gezuiverd. Op die manier ontstaan zwijnenwerende wegbermen, onaantrekkelijk voor wilde zwijnen die naar zouten wroeten. Bovendien voorkomt de zuiverende wegberm aantasting van de natuur langs de weg.

Reageer op dit artikel