nieuws

Quadrocopter helpt bij karteren

infra Premium

Quadrocopter helpt bij karteren

Azimuth uit Groningen toont op de Infra Relatiedagen een kleine quadrocopter voor het observeren en fotograferen van gebouwen en infrastructuur.

Een quadrocopter is een helicopter met vier rotors, waardoor hij in een bepaalde stand op een bepaalde plek in de lucht kan blijven hangen. “Het is een Duits product”, licht Wessel Sterenberg van Azimuth toe. “Nee, we kunnen er geen bouwplan op het bouwterrein mee projecteren, maar wel foto’s maken en een terrein op kantoor karteren. Foto’s met overlap leveren een stereo-beeld op. De foto’s worden in jpg-, tiff- of raw-format vastgelegd.”

De quadracopter valt onder de regelgeving voor modelvliegtuigen en mag daarom niet hoger dan 150 meter vliegen. “Hij is handig voor inspectie van gevaarlijke en moeilijk bereikbare plekken”, aldus Sterenberg. “Als werken met een total station meer dan twee of drie dagen vraagt, is de inzet van de quadrocopter aantrekkelijk.” Azimuth beschikt over één exemplaar.

Lees meer over de Infra Relatiedagen

Reageer op dit artikel