nieuws

ProRail signaleert geen prijzenoorlog

infra

ProRail signaleert geen prijzenoorlog

Marion Gout, president-directeur van ProRail heeft niet de indruk dat er een prijzenoorlog woedt op de onderhoudsmarkt. Dat verklaarde ze dinsdag in de Tweede Kamer na afloop van een debat over winterproblemen op het spoor.

“In de gesprekken die ik met aannemers heb gevoerd de afgelopen maanden is dat niet aan de orde gesteld. Als het wel speelt dan zal ik zeker naar de aannemerij luisteren”, aldus Gout. De topvrouw van ProRail reageert op een verhaal van Egon Groen vandaag in Dagblad Cobouw.

Daarin zegt Groen zich grote zorgen te maken over fikse inschrijfverschillen op onderhoudscontracten. BAM Rail ging er in januari met een beheercontract voor de Betuwe vandoor en schreef voor bijna 9 miljoen euro lager in dan de nummers drie en vier. Dat ProRail in dit geval ging voor de laagste prijs zegt volgens haar niet zoveel. “Het gaat erom of de prijzen realistisch zijn. Wij rekenen ze daarom altijd na.”

Reageer op dit artikel