nieuws

Duurzame toegang tot ondergrondse infra

infra

Duurzame toegang tot ondergrondse infra

KZ Zwolle, leverancier van materialen en producten voor de aanleg van water- en gasleidingen, introduceerde op de Infra Relatiedagen in Hardenberg een putdeksel met frame van hergebruikt kunststof.

“In België gefabriceerd van vermalen niet-thermoplastische kunststoffen, met glasvezel vermengd en met hars geperst”, aldus de standhouder. “De grondstoffen komen van de afvalberg van productieprocessen. Wij hebben de putdeksels als duurzaam alternatief aan ons assortiment toegevoegd. Het materiaal heeft de stevigheid van beton, maar weegt veel minder. We kijken ook naar toepassingen in straatmeubilair zoals bloembakken en zitbanken. Het materiaal lijkt misschien poreus, maar knapt niet en is zeer waterdicht.” Volgens de standhouder kan het dooi-vorstcycli prima doorstaan. De frames zijn vierkant en de deksels rond, in verschillende maten.

Reageer op dit artikel