nieuws

Actiedreiging in railinfra blijft

infra

Actiedreiging in railinfra blijft

De actiedreiging in de railinfra blijft, ondanks het ‘onderhandelingsresultaat’ dat is bereikt over verlenging van de huidige cao met een jaar. Dat zegt cao-onderhandelaar Hans Crombeen van FNV Bouw.

Volgens Crombeen zijn de vakbonden “niet bijzonder tevreden” met het akkoord. Het resultaat houdt in dat de spoorarbeiders een structurele loonsverhoging van 2 procent krijgen per 27 februari plus een eenmalige uitkering van 550 euro bruto. Tegen het einde van het jaar wordt nog eens een loonsverhoging van 0,5 procent doorgevoerd. Vakbonden hadden 6 procent meer loon geëist; bestaande uit een structurele loonsverhoging van 3 procent en drie extra atv-dagen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels