nieuws

Waterspanning bij Kildijk gemeten

infra Premium

Waterspanning bij Kildijk gemeten

Het hoogwater is door waterschap Hollandse Delta en ingenieursbureau Fugro aangegrepen om te meten hoe de Kildijk bij Dordrecht reageert onder zware omstandigheden.

De meetapparatuur werd binnen een halve dag geïnstalleerd. Het aanbrengen van de meetapparatuur kon vrij snel, omdat de meetlocaties in 2006 al waren voorbereid door het ingenieursbureau. “De vijftien buizen waar de meetapparatuur ingaat, zitten al in de dijk”, legt Leo Zwang, hoofd Adviesafdeling Waterbouw bij Fugro GeoServices uit. “Dat moet ook wel, want met hoog water is het niet wenselijk om met zware apparatuur de dijk te betreden.” Waarom de meetapparatuur niet gewoon constant in de dijk zit? “Dat is een kwestie van kosten”, zegt Zwang. “Maar ook omdat een hoge waterstand als deze bijna nooit voorkomt. De laatste keer dat we het systeem geactiveerd hebben was in 2009.”

Reageer op dit artikel