nieuws

Sensor van Nedap wijst chauffeur parkeerplek

infra

Grondsensoren van Nedap AVI leiden chauffeurs zonder omwegen naar een vrije parkeerplek. Het systeem detecteert of een parkeerplek bezet wordt en meldt de bevinding aan een centrale parkeergeleiding. De gegevens daarvan zijn weer op te vragen via een smartphone. De autobestuurder kan ook via dynamische bewegwijzering naar een vrije parkeerplek worden geleid. De fabrikant uit […]

Grondsensoren van Nedap AVI leiden chauffeurs zonder omwegen naar een vrije parkeerplek. Het systeem detecteert of een parkeerplek bezet wordt en meldt de bevinding aan een centrale parkeergeleiding. De gegevens daarvan zijn weer op te vragen via een smartphone. De autobestuurder kan ook via dynamische bewegwijzering naar een vrije parkeerplek worden geleid. De fabrikant uit Groenlo levert de sensoren onder de merknaam Sensit. Het zijn draadloze detectors die in het wegdek worden gemonteerd. Elke sensor draait op een accu. Detectie gebeurt door middel van infrarood licht en een magnetisch veld. Deze combinatie moet de kans op fouten verminderen.

Reageer op dit artikel