nieuws

Grote bouwklus voor BAM in Duitsland

infra Premium

Grote bouwklus voor BAM in Duitsland

BAM-dochter Wayss & Freytag Ingenieurbau heeft een contract ter waarde van 420 miljoen verworven. De Duitse tunnelspecialist gaat in Duitsland een ondergrondse afvalwaterleiding met een lengte van 35 kilometer bouwen.

Dat heeft het Bunnikse bouwconcern bekendgemaakt. De ondergrondse leiding, tussen Dortmund en Bottrop, wordt uitgevoerd als boortunnel met een diameter van 1,6 tot 2,8 meter. De bouwwerkzaamheden starten dit voorjaar en nemen naar verwachting vijf jaar in beslag. De leiding zal gebruikt worden om afvalwater af te voeren naar de waterzuiveringsinstallatie in Bottrop. Het project maakt deel uit van een grootschalige modernisering van het afvalwatersysteem van het Emschergenossenschaft.

Nieuw datacenter langs A13

BAM maakte verder bekend langs de A13 bij Delft een nieuw datacenter te gaan ontwikkelen en bouwen. Deze opdracht is afkomstig van The Datacenter Group (TDCG). Een aanneemsom is niet naar buitengebracht. De bouw start eind deze maand. Bij het project zijn BAM Techniek en BAM Utiliteitsbouw betrokken.

Reageer op dit artikel