nieuws

Bouw van brug vertraagd door faillissement onderaannemer

infra Premium

Bouw van brug vertraagd door faillissement onderaannemer

De oplevering van de Rekervlotbrug, een fietsverbinding in Koedijk, is uitgesteld. Volgens de provincie Noord-Holland komt dat door het faillissement van De Jonge Konstruktie (DJK) uit Zuidhoek, die onder meer geleide balken en teflonplaten zou leveren.

Het probleem zit hem volgens de provincie vooral in de teflonplaten. “Er zijn niet veel bedrijven die dit materiaal op de juiste manier kunnen plaatsen”, aldus woordvoerster Britta Burger. “Juist deze onderaannemer heeft specialistische kennis van de aandrijving en is in het bezit van een deel van de benodigde materialen voor de voltooiing van de vlotbrug.”

Mede daarom eiste hoofdaannemer MNO Vervat afgelopen week in een kort geding dat DJK, dat inmiddels onder de vlag van PMF Mechanical uit Uithuizen een doorstart gemaakt heeft, het werk zou afmaken. MNO heeft de rechtszaak echter verloren. Wat er nu met de brug gaat gebeuren is onduidelijk, zegt Burger. “We zullen de verdere afwikkeling van het faillissement af moeten wachten. Daarna kunnen we pas een planning maken.”

Reageer op dit artikel