nieuws

Betere inrichting weg voorkomt ongelukken

infra Premium

Betere inrichting weg voorkomt ongelukken

Ernstige bermongelukken kunnen worden voorkomen door wegen buiten de bebouwde kom veiliger in te richten. Dat concludeert de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) op basis van onderzoek.

Voor haar onderzoek analyseerde de SWOV bijna negentig ongelukken. Hieruit komt naar voren dat in veel gevallen waarbij de automobilist uit de bocht is gevlogen, de bochten (te) scherp zijn. Deze bochten zouden volgens de onderzoekers moeten worden voorzien van betere bebakening.

Ook geprofileerde kantstrepen kunnen bijdragen aan het voorkomen van bermongevallen. Om in elk geval de ernst van een ongeluk te beperken, beveelt de SWOV aan obstakels te verplaatsen, af te schermen of te verwijderen en taludhellingen flauwer te maken.

Bekijk het onderzoek naar bermongevallen

Reageer op dit artikel