nieuws

Schultz tekent convenant noordelijke vaarwegen

infra

Schultz tekent convenant noordelijke vaarwegen

Minister Schultz van Haegen en de Friese gedeputeerde Sietske Poepjes tekenen vandaag een convenant over de noordelijke vaarwegen.

Afgesproken wordt dat de vaarweg Lemmer-Delfzijl naar het Rijk gaat. Het gaat dan om het Prinses Margrietkanaal in Friesland en het Van Starkenborghkanaal en Eemskanaal in Groningen. De zijtakken blijven provinciaal eigendom die het jaarlijks beheer en onderhoud voor haar rekening neemt. Daarvoor betaalt Schultz eenmalig 186 miljoen euro.

De provincie Friesland krijgt daarvan 95 miljoen. De afkoop van beheer en onderhoud levert de provincie 58 miljoen op, voor achterstallig onderhoud wordt in eerste instantie 6 miljoen gegeven plus een nog nader vast te stellen bedrag, Voor de afkoop van vervanging van sluizen en bruggen heeft Schultz 31 miljoen over.

Reageer op dit artikel