nieuws

Kamer blaast nieuw leven in Oranjetunnel

infra

Kamer blaast nieuw leven in Oranjetunnel

De Oranjetunnel van ongeveer 2,1 miljard euro was op sterven na dood. De Tweede Kamer blies er vandaag echter weer nieuw leven in.

De ‘oeverloze’ strijd tussen twee tunnelvarianten als Nieuwe Westelijke Oeververbinding(NWO) onder de Nieuwe Waterweg wordt alsnog beslist in de ‘verlenging’. Minister Schultz koos vorige week voor de Blankenburgtunnel maar vandaag is de Oranjetunnel toch weer een klein beetje in het vizier.

Miljard goedkoper

De kans dat de Blankenburgtunnel alsnog afvalt lijkt wel uitermate klein. Schultz noemde haar keuze niet eenvoudig, van een nen-aan-nek-race is volgens haar echter nog steeds geen sprake. De ‘Blankenburg’ wikkelt twee keer zoveel verkeer af, betoogde ze vandaag opnieuw en is in haar ogen bovendien bijna een miljard euro goedkoper dan de Oranjetunnel.

Reageer op dit artikel