nieuws

‘Aannemers, kom met vondsten’

infra Premium

Milieuorganisaties hoeven zich geen zorgen te maken, benadrukte minister Schultz gisteren bij de presentatie van de drie miljardenplannen.

Ze garandeerde dat nieuw asfalt in de Zuidvleugel uit het zicht zal blijven van een eendenkooi in de buurt. Ze onderstreepte dat ze het milieu voldoende tegemoetkomt in haar bouwplannen. Ze maakte natuurorganisaties duidelijk dat ze geen zin meer heeft in oeverloze discussies met een subtiele verwijzing naar de westelijke oeververbinding. Voor slimme oplossingen van de markt staat ze wel open. Samen met de wethouder van Rotterdam, Jeannette Baljeu, deed ze een beroep op vondsten van aannemers. De minister zei niet zenuwachtig te worden van veiligheidsdiscussies bij nieuwe tunnels. “Er komt een standaard tunnelveiligheid. Bij de Nieuwe Waterweg hebben we geen keuze.”

Lees de Bekendmaking bestuurlijke keuzes Zuidvleugel

Bekijk de Besluiten prioritaire infrastructuurprojecten in de Zuidvleugel

Reageer op dit artikel