nieuws

Vlak onder de kade

infra

Vlak onder de bestaande blokkendam stort het werkschip HAM602 stenen voor de harde zeewering van Maasvlakte 2. Het 82 meter lange vaartuig wordt door ‘dynamic positioning’ heel nauwkeurig op zijn plek gehouden, zodat het niet vastloopt. Aannemingscombinatie Puma (Van Oord en Boskalis) vordert gestaag met de bouw van de zeewering die bestand moet zijn tegen […]

Vlak onder de bestaande blokkendam stort het werkschip HAM602 stenen voor de harde zeewering van Maasvlakte 2. Het 82 meter lange vaartuig wordt door ‘dynamic positioning’ heel nauwkeurig op zijn plek gehouden, zodat het niet vastloopt. Aannemingscombinatie Puma (Van Oord en Boskalis) vordert gestaag met de bouw van de zeewering die bestand moet zijn tegen een storm van eens in de 10.000 jaar. Reuzenkraan Blockbuster legt naar verwachting in januari de laatste 40-tons blokken op hun plek.Foto: Guido Benschop

> Pagina 5: Steen storten tot alles groen ziet

Reageer op dit artikel