nieuws

Tribune tijdens inschuiven spoortunnel Brandevoort

infra Premium

Tribune tijdens inschuiven spoortunnel Brandevoort

Komend weekend worden in de Helmondse wijk Brandevoort op spectaculaire wijze twee spoordekken ingeschoven. Bij de onderdoorgang ‘De Marke’ bij station Brandevoort wordt tijdens de werkzaamheden een tribune geplaatst.

In de Helmondse wijk Brandevoort bouwt ProRail twee onderdoorgangen: ‘De Marke’ bij het station en tunnel ‘De Voort’ bij de ringweg aan de westkant van Brandevoort. ProRail voert dit werk in opdracht van de gemeente Helmond uit. MNO Vervat is de uitvoerende aannemer. Tunnel “De Voort” wordt een autotunnel met vrijliggende fietspaden. Deze verbindt het verkeer tussen het zuiden en het noorden van de wijk en maakt de verkeersring door Brandevoort af. Fietstunnel “De Marke” verbindt straks het bedrijventerrein ‘Businesspark Brandevoort’ en het toekomstige wijkdeel de Marke aan de noordkant van het spoor met het centrumgebied van Helmond-Brandevoort (de Veste).

Reageer op dit artikel