nieuws

Proeftuinen voor afvalwatersystemen

infra Premium

-Rioned en Stowa willen met ‘proeftuinen’ de kennis bevorderen over de manier waarop afvalwatersystemen in een bepaald gebied werken. Veel van die kennis bestaat al, maar de plaatselijke omstandigheden spelen (nog) geen rol. Proeftuinen moeten uitwijzen of de theorie in de praktijk overeind blijft. Als voorbeeld noemen Rioned en Stowa een bergbezinkbassin dat de vuiluitworp […]

-Rioned en Stowa willen met ‘proeftuinen’ de kennis bevorderen over de manier waarop afvalwatersystemen in een bepaald gebied werken. Veel van die kennis bestaat al, maar de plaatselijke omstandigheden spelen (nog) geen rol. Proeftuinen moeten uitwijzen of de theorie in de praktijk overeind blijft. Als voorbeeld noemen Rioned en Stowa een bergbezinkbassin dat de vuiluitworp kan reduceren. Een plaatselijke proef wijst uit of de reductie in dat geval zinvol is.

Inmiddels zijn er drie proeftuinen: bij het Platform Water Vallei en Eem, in Tytsjerksteradiel en bij Wetterskip Fryslân.

Reageer op dit artikel