nieuws

Onderhoudscontract moet bijna miljard besparen

infra

Onderhoudscontract moet bijna miljard besparen

Minister Schultrz (infrastructuur) wil meer langdurige onderhoudscontracten afsluiten met wegenbouwers. De minister hoopt daarmee tussen de 750 en 830 miljoen euro te besparen tot 2020: ongeveer 100 miljoen euro per jaar.

Om hoeveel meerjarige contracten voor vast en variabel onderhoud het gaat is onduidelijk. Op Prinsjesdag maakte de minister in haar begroting al bekend dat ze de komende acht jaar ongeveer 1,5 miljard euro minder te besteden heeft voor nieuwe infrastructuur. Die tegenvaller heeft vooral te maken met sterk opgelopen onderhoudsachterstanden.

Schultz wil ook geld besparen door meer werk aan wegen overdag te accepteren. Zij verwacht dat ze daarmee tussen de 100 en 150 miljoen euro in kas kan houden, schrijft ze in reactie op vragen van de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel