nieuws

Molly tijdelijk geparkeerd in bodem

infra Premium

Molly tijdelijk geparkeerd in bodem

Tunnelboormachine Molly is voor een paar maanden stilgezet in de bodem vlak voor station Vijzelgracht. De grond is ter plekke gestabiliseerd met gel en microcement.

Verder boren kan voorlopig niet omdat de brilwand nog moet worden gebouwd voor de noodzakelijke stabiliteit. Pas als die af is, kan de druktrommel STS worden opgebouwd om de boor op te vangen in het station en tegendruk te geven bij het doorboren van de diepwand.

Om een geconditioneerde omgeving te scheppen voor Molly is vanuit de bodem van de verdeelhal in de zuidpunt van het station de bodem verstevigd. Zo is een drie meter lang grondmassief gemaakt. Dat is precies genoeg om het complete graafwiel van Molly en een deel van het schild in te plaatsen. Dat moet voorkomen dat het front voor de machine instabiel wordt. In de graafkamer is voor de gelegenheid extra zware bentoniet gepompt.

Lees meer over de tijdelijke parkeerplaats voor Molly

Reageer op dit artikel