nieuws

Mkb’ers willen helft alle infra Noord-Nederland

infra Premium

Brancheorganisatie MKB Infra eist van de noordelijke provincies voor het midden- en kleinbedrijf voor 1,5 miljard euro aan projecten.

De mkb’ers willen meeprofiteren van de investeringspot die beschikbaar is als compensatie voor het schrappen van de hogesnelheidslijn door het noorden des lands. Vorig week presenteerden de drie noordelijke provincies 28 voor 2020 te realiseren projecten met een gezamenlijke waarde van 3 miljard euro.

“Minstens de helft van het werk moet naar mkb-bedrijven”, vindt voorzitter Daan Stuit van MKB Infra. In zijn ogen zouden de provincies zich in hun eigen voet schieten als ze geen gebruik zouden maken van de mkb’ers. De brancheorganisatie roept op om niet onnodig werk te clusteren en bij de aanbestedingen geen hoge drempels op te werpen.

Reageer op dit artikel