nieuws

MIRT: 740 miljoen euro voor A27

infra

MIRT: 740 miljoen euro voor A27

Het Rijk trekt voor de A27 een budget uit van 740 miljoen euro. Dat blijkt uit de regionale afspraken voor de infrastructuur.

De onderhandelingen van de regio’s met Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) zijn afgerond. Naast de financiering voor de A27 zijn ook toezeggingen gedaan op tal van ander gebied. Zo reserveert Schultz 425 miljoen euro voor de A58, geld dat beschikbaar komt ná 2020. Ook heeft ze 55 miljoen euro voor de N65 op zak, mits de regio nog eens 45 miljoen euro bijpast. Een serie aan internationale spoorverbindingen kan zich ook op financiering verheugen. Voor de waterveiligheid in het Maasdal reserveert Schuiltz alvast 125 miljoen euro, ná 2020.

Lees meer over MIRT op de site van de Rijksoverheid

Reageer op dit artikel