nieuws

Fugro koerst naar omzet van kwart miljard

infra Premium

Fugro koerst naar omzet van kwart miljard

Fugro rekent dit jaar op een omzet van 2,5 miljard euro een winst te behalen van minstens 260 miljoen euro. Als met de deelneming in Elecotromagnetic Geoservices rekening wordt gehouden, ligt een winst in het verschiet van zeker 267 miljoen.

De bodemonderzoeker uit Leidschendam constateert aanhoudende onzekerheden in grote delen van de wereld. Het economisch herstel van Europa en Noord-Amerika heeft vertraging opgelopen. De olieprijs van ruim honderd dollar per vat toont echter aan dat de vraag naar energie hoog blijft. Dit speelt Fugro in de kaart.

Het ingenieursbureau slaagde erin zijn omzet met 11 procent te verhogen. Van de groei is 8 procent autonoom en 7 procent afkomstig van aankopen. Valuta-effecten deden 4 procent van de toename teniet.

In de Golf van Mexico, waar zich vorig jaar in het Macondoveld een olieramp voltrok, kampt Fugro nog steeds met overcapaciteit. De bodemonderzoeker denkt dat vraag en aanbod in de loop van het volgende jaar weer dichter bij elkaar zullen komen.

Reageer op dit artikel