nieuws

2013 misschien halte te ver voor masterplan ERTMS

infra Premium

2013 misschien halte te ver voor masterplan ERTMS

Minister Schultz (infrastructuur) moet alle zeilen bij zetten om in 2013 een besluit te kunnen nemen over een landelijke uitrol van het Europese beveiligingssysteem voor spoorwegen, ERTMS.

Dat zei Jeroen Fukken, directeur Spoorvervoer van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanochtend in de Tweede Kamer. Fukken werd ondervraagd door de tijdelijke parlementaire commissie Onderhoud en Innovatie Spoor. “Het gaat heel lastig worden om 2013 te halen”, gaf Fukken toe.

Volgens hem komt dat omdat de aangekondigde pilot met ertms op het traject tussen Utrecht en Amsterdam “wel erg lang op zich laat wachten”. Die testcase neemt volgens de topambtenaar ook nog eens één of twee jaar in beslag. Op basis van die pilot zal minister Schultz (infrastructuur) bepalen waar, wanneer en hoe ze ERTMS in Nederland landelijk wil uitrollen.

Fukken benadrukte dat 2013 niet hoe dan ook een gepasseerd station is. “Ik zeg niet dat het niet haalbaar is.”

Reageer op dit artikel