nieuws

Watersector helpt bij bestrijding wateroverlast Thailand

infra

Watersector helpt bij bestrijding wateroverlast Thailand

De Nederlandse watersector schiet de Thaise regering te hulp bij het beteugelen van de ernstige wateroverlast. Eerst bij het nemen van crisismaatregelen. Daarna met het maken van plannen voor de middellange en langere termijn.

In Bangkok neemt de spanning toe. Terwijl de rivierafvoer hoog blijft, staat nu ook een springvloed voor de deur die de afvoer naar zee bemoeilijkt. De vraag is hoe de dijken het onder die omstandigheden zullen houden.

Rivier- en overstromingsdeskundige Adrie Verwey van kennisinstituut Deltares is toegetreden tot het crisiscentrum dat de regering heeft ingesteld. Vanaf het voormalige internationale vliegveld Don Muang in Bangkok coördineert dit de noodmaatregelen. Als de hoogwaterellende voorbij is, begint het voorbereidende werk voor een integraal waterbeheerplan voor heel Thailand.

Reageer op dit artikel