nieuws

Ontpoldering bij Werkendam kan beginnen

infra

Ontpoldering bij Werkendam kan beginnen

De ontpoldering van de Noordwaard bij Werkendam kan beginnen. Minister Schultz van Haegen (infrstructuur) moet de plannen wel beter motiveren of aanpassen. Dat heeft de Raad van State bepaald.

De minister moet zich onder meer buigen over de bouwhoogteregeling voor de nieuwbouw van woningen op terpen in de Noordwaard. De Raad van State geeft Schultz hier vier maanden de tijd voor. In de tussentijd kan worden begonnen met het ontpolderen van het grootste gedeelte van de Noordwaard.

Omwonenden hadden de hoogste bestuursrechter gevraagd het rijksinpassingsplan voor het gebied te vernietigen omdat voormalige ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM onvoldoende rekening hebben gehouden met hun belangen. De Raad van State gaat hier echter niet in mee.

Reageer op dit artikel