nieuws

‘Miljarden EU onvoldoende voor betere infrastructuur’

infra Premium

‘Miljarden EU onvoldoende voor betere infrastructuur’

De 50 miljard euro die de Europese Commissie via zogenoemde Euro-bonds wil binnenhalen ter financiering van betere infrastructuur is onvoldoende.

Dat zegt Koninklijk Nederlands Vervoer naar aanleiding van de details die commissievoorzitter Barroso gisteren bekend heeft gemaakt. Weliswaar krijgt met het geld de aanleg van de Trans-Europese Transportnetwerken een positieve impuls, maar het lost de problemen nog niet volledig op.

Koninklijk Nederlands Vervoervindt daarom dat transparantie over investeringen in corridors tussen lidstaten noodzakelijk is. Dat voorkomt vertragingen bij grensoverschrijdende aansluitingen, zoals die nu worden ervaren bij de aansluiting van de Betuweroute op het Duitse spoornet.

Reageer op dit artikel