nieuws

Witteveen+Bos exporteert viswering

infra

Witteveen+Bos ontwerpt voor twee gemalen in het Britse Dagenham visweringssystemen waarbij gebruik gemaakt wordt van stroboscooplampen.

Met discoachtige flitslicht wordt voorkomen dat passerende vissen tot pulp worden vermalen in de vanwege zijn geringe energiegebruik populaire centrifugaalpompen. Niet eerder slaagde Witteveen+Bos de met uitvinder Gerard Manshanden ontwikkelde vispassage met stroboscooplanden in het buitenland aan de man te brengen. Opdrachtgever is de Engelse aannemer Interserve. Het project vertegenwoordigt voor ingenieursbureau Witteveen+Bos een waarde van om en nabij een ton.

“Prachtig dat we de opdracht hebben”, zegt directeur Harry Webers van Witteveen+Bos. “Eerlijk gezegd had ik gedacht dat we al een stuk eerder onze stroboscopische lampen zouden kunnen exporteren. Op erg veel plaatsen zijn voorzieningen nodig om te voorkomen dat in gemalen massaal vis vernietigd wordt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels