nieuws

Waterstudio ontwerpt drijvend golfterrein

infra Premium

Waterstudio ontwerpt drijvend golfterrein

Architectenbureau Waterstudio heeft samen met golfbaanontwerper Troon Golf en Kuiper Compagnons, een ontwerp gemaakt voor een drijvend golfterrein verspreid over drie eilanden in de Malediven.

Een joint-venture tussen de Dutch Docklands en de regering van de Malediven heeft geleid tot het ambitieuze masterplan. De eilanden met 27 holes worden onderling met elkaar verbonden door onderwatertunnels.Het project zal volgens schattingen zo’n 360 miljoen euro kosten. Het wordt de eerste drijvende golfcourse ter wereld, op speciaal daarvoor aangelegde eilanden. Naast een golfterrein, wordt er ruimte gemaakt voor 200 villa’s, een centrum voor natuurbehoud en 45 kleinere privé-eilandjes.Ook het clubhuis komt, net zoals de verbindende onderwatertunnels, onder het zeeniveau te liggen. Zonne-energie zorgt voor de stroomvoorziening. Eind 2013 moet het project volgens Waterstudio klaar zijn. 

 

Reageer op dit artikel