nieuws

Strekdammen haven Oostende

infra Premium

Strekdammen haven Oostende
Foto Ronald Bakker Terwijl badgasten verkoeling zoeken in zee en op het strand, is men zaterdag bezig met de bouw van de Westdam voor de Oostendse Haven. De Oostendse Haven wordt voorzien van nieuwe strekdammen, een Oostdam en een Westdam. De strekdammen moeten de haven toegankelijker maken voor grotere schepen, maar de stad ook beschermen tegen overstromingen. De werkzaamheden duren tot eind 2015. De aannemer is THV Stene-Twins.

De haven van Oostende in België wordt voorzien van nieuwe strekdammen, een Oostdam (783 meter) en een Westdam (694 meter).

De bovenste laag van de dammen bestaat uit Haroblokken van 15 ton. De strekdammen moeten de haven toegankelijker maken voor grotere schepen, maar ook de stad beschermen tegen overstromingen.

De werkzaamheden duren tot eind 2015. Aannemer is het consortium THV Stene-Twins (DEME, Depret en Herbosch-Kiere). Opdrachtgever is de Vlaamse overheid. Het project kost 90 miljoen euro en moet eind 2015 af zijn.

Reageer op dit artikel