nieuws

Schultz start OV SAAL

infra

Schultz start OV SAAL

Minister Schultz van Haegen (infrastructuur) gaf gisteren in Duivendrecht het startsein voor de eerste fase van het project OV SAAL, de spoorverbreding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad.

Tot 2016 wordt onder meer het traject tussen Riekerpolder en de Utrechtboog in Amsterdam viersporig en de aansluitingen op de Utrechtboog en de westtak richting Schiphol verdubbeld. Uiteindelijk moeten tussen Amsterdam en Flevoland geen zes, maar twaalf treinen per uur rijden. Van Hattum & Blankevoort en Volker Rail (alliantie Amsterdamse Waltz) en BAM (alliantie ALLZO) nemen de uitvoering van de eerste fase voor hun rekening. Tot 2016 is 900 miljoen euro voor het project beschikbaar. In totaal trekt minister Schultz 1,4 miljard euro uit voor de spoorverbreding. Foto: Dijkstra/Cor Salverius

Reageer op dit artikel