nieuws

Rijkswaterstaat en ProRail gaan intensiever samenwerken

infra Premium

Rijkswaterstaat en ProRail gaan intensiever samenwerken

ProRail en Rijkswaterstaat gaan intensiever samenwerken op het gebied van aanbestedingen, contractvormen en prestatie-eisen.

Dat zijn de twee infrastructuurbeheerders gisteren overeengekomen. Beide partijen spreken nadrukkelijk tegen dat het gaat om het begin van een fusie. De samenwerking moet zorgen voor minder bouwhinder, lagere faalkosten en onlogische planningen.

Ook bouwbedrijven zullen ervan profiteren, verwacht Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. “We willen dat de organisaties meer op elkaar gaan lijken. We moeten kortweg beter voorspelbaar zijn voor aannemers.” Patrick Buck, directeur projecten bij ProRail onderschrijft dat. “Wij kiezen vaker voor allianties, terwijl Rijkswaterstaat juist voorstander is van dbfm-contracten. Aannemers begrijpen niet altijd hoe dat zit.” ProRail en Rijkswaterstaat willen ook hun bouwplannen in een vroeger stadium op elkaar afstemmen, zodat onnodige overlast voor teinreizigers of automobilisten beter wordt voorkomen.

Lees het interview met Patrick Buck en Jan Hendrik Dronkers

Reageer op dit artikel