nieuws

Kort maar hevig

infra

Kort maar hevig

Met zes frezen verwijderde Ballast Nedam 6500 ton asfalt van de Bosscheweg in Tilburg. De 3,5 kilometer lange ontsluitingsweg wordt in een week tijd gereconstrueerd.

Niet alleen het asfalt wordt vervangen, er komen ook nieuwe duikers, lantaarnpalen en verkeersregelinstallaties. Woensdag beginnen asfaltspreidmachines met het aanbrengen van de nieuwe deklaag, vrijdag zijn ze daar mee klaar. Volgens projectleider Joris Bevaart won Ballast Nedam de aanbesteding van het design & construct contract door de snelle werkwijze. “De pijn zal kort zijn maar hevig”, communiceerden we uitvoerig richting gemeente en omwonenden. Het leverde ons veel punten op bij de emvi-score.”

Een slimme concurrent bood aan de klus in één dag te klaren en won daar veel punten mee. Maar wie de aanbieding goed las, zag dat de aannemer er feitelijk vier dagen voor nodig had. Maar de boete die dat opleverde deed de winstpunten bij lange na niet teniet. De aanbieding werd door de gemeente als ongeldig terzijde geschoven. Zodra zaterdag de nieuwe belijning is aangebracht, kan de Bosscheweg weer open voor verkeer.

Reageer op dit artikel