nieuws

Ballastdouche voor onderhoud spoorwegen

infra Premium

Ballastdouche voor onderhoud spoorwegen

Volker stevin Materieel, Koerts Techniek en Eurosupply hoogwerksystemen hebben een “ballastdouche” ontwikkeld.

Het ballastbed (grove steen die tussen de rails gestort wordt) zorgt voor stabiliteit, het dempen van de trillingen en voor de afvoer van overtollig regenwater. Bij het storten van deze ballast ontstaan er hinderlijke en schadelijke stofwolken die overlast veroorzaken voor de spoorwegmedewerkers en omwonenden. De ballastdouche voorkomt deze stofwolken.

De wagons geladen met ballast rijden onder de sproeiarm door, de sproeiarm spuit in twee minuten ongeveer 1000 liter water over de ballast. De op een aanhangwagen aangebrachte ballastdouche is uitgerust met 4 onafhankelijk stempelpoten, een grote waterpomp en een draaibare knikarmbuis.De ballastdouche is in hoogte verstelbaar gemaakt voor een flexibele inzetbaarheid.

Reageer op dit artikel