nieuws

Ligger voor snelle uitvoering viaducten

infra

Rijkswaterstaat laat een viaduct in de A12 bij Bunnik uitvoeren met OQ-liggers. Dat zijn betonnen liggers van Betonson uit Son die geen naspanning dwars op het wegdek vereisen. Met deze liggers kunnen viaducten en bruggen met minder handelingen en dus met minder verkeersoverlast worden uitgevoerd. De liggers hebben een horizontale H-vormige doorsnede, waarbij de kern […]

Rijkswaterstaat laat een viaduct in de A12 bij Bunnik uitvoeren met OQ-liggers. Dat zijn betonnen liggers van Betonson uit Son die geen naspanning dwars op het wegdek vereisen. Met deze liggers kunnen viaducten en bruggen met minder handelingen en dus met minder verkeersoverlast worden uitgevoerd. De liggers hebben een horizontale H-vormige doorsnede, waarbij de kern bestaat uit een met geëxpandeerd polystyreen gevulde koker. De vulling wordt op maat geleverd door Oosterbeek EPS uit Goor.

Reageer op dit artikel