nieuws

Duikers vinden oorzaak schade Rijnkade Arnhem

infra

De oorzaak van de schade aan de Rijnkade in Arnhem, waar een vrachtauto door de bestrating zakte, is ontstaan door een opening in de damwand. “De hele kade is met een trilmachine onderzocht op meer holle ruimten onder de bestrating. Die zijn niet gevonden. Daarna vonden duikers een opening van 5 centimeter breed tussen twee […]

De oorzaak van de schade aan de Rijnkade in Arnhem, waar een vrachtauto door de bestrating zakte, is ontstaan door een opening in de damwand. “De hele kade is met een trilmachine onderzocht op meer holle ruimten onder de bestrating. Die zijn niet gevonden. Daarna vonden duikers een opening van 5 centimeter breed tussen twee damwandplanken”, aldus de gemeentevoorlichter. “Hij is ontstaan door een houten obstakel tijdens het plaatsen van de wand. Doordat het water van de rivier laag heeft gestaan en schepen zand hebben weggetrokken, is de opening boven de bodem uitgekomen en kon zand onder de bestrating wegspoelen.”

In 2008 en 2009 ontstonden gaten in de bestrating van de Lage Rijnkade. Dat kwam door het afbrokkelen van de kademuur. De gemeente heeft een nieuwe stalen damwand laten plaatsen over zo’n 750 meter, tussen de Nelson Mandelbrug en de John Frostbrug.

Reageer op dit artikel