nieuws

Topman Rijkswaterstaat: aannemers kopen informatieoverdracht af

infra Premium

Aannemers kopen informatieoverdracht na oplevering van wegen of andere infrastructurele werken regelmatig af.

Dat zei Cees Brandsen, topman bij Rijkswaterstaat, gisteren tijdens een congres in Utrecht over een gapend gat in de informatie die er is over bestaande bouwwerken. “Niet dat we prachtige afkoopsommen krijgen”, verklaarde Brandsen na afloop van zijn speech. Dat bouwbedrijven geen zin hebben om bij de oplevering van een bouwproject alle tekeningen en details ervan over te dragen, neemt Brandsen ze niet kwalijk. “Wij hebben dat teveel geaccepteerd.”

Goede technische informatie is nodig om bouwwerken op tijd te kunnen renoveren. Ook voor het afschrijven van kosten is een ‘asbuild’- dossier van belang, erkent Brandsen. Hij nuanceerde dat het afkopen van informatieplicht door bouwbedrijven niet betekent dat er over de desbetreffende bouwwerken helemaal geen informatie beschikbaar is.

Reageer op dit artikel